Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor, susţine că studiul de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ din cadrul A8 va fi predat până la finalul lunii noiembrie, urmând ca acordurile de mediu pentru sectoarele din A8 finanţate prin PNRR să fie emise luna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Urtoi a scris pe Facebook că a discutat marţi cu ministrul Transporturilor despre situaţia autostrăzilor din Moldova, el precizând că "sunt şi lucruri bune, dar şi situaţii mai puţin bune". 

Consilierul ministrului Transporturilor susţine că în cazul A8, pentru secţiunile Târgu Mureş-Miercurea Nirajului şi Leghin-Târgu Neamţ din cadrul tronsonului Târgu Mureş-Târgu Neamţ acordurile de mediu vor fi emise în luna septembrie, apoi se va putea trece la iniţierea caietului de sarcini în vederea licitaţiei de proiectare şi execuţie. 

"Ambele secţiuni au nevoie şi de finalizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Tg. Mureş-Tg. Neamţ, iar conform declaraţiilor domnului director general CNAIR Cristian Pistol, declaraţii făcute şi în prezenţa domnului ministru al Transporturilor, aşteptăm ca acest studiu să fie predat şi recepţionat până la sfârşitul lunii noiembrie 2022. Acordul de mediu pe secţiunea 2, Miercurea Nirajului-Leghin este în procedură de lucru şi undeva la final de noiembrie 2022 ar putea intra în etapa dezbaterilor publice. Vor fi trei luni de lucru foarte intense, începând cu 1 septembrie 2022, cu multe proceduri, avize, discuţii cu primăriile, Ocoalele Sivice şi instituţiile avizatoare. Va trebui o mobilizare exemplară din partea tuturor!", a precizat Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor. 

În ceea ce priveşte autostrada A7, Ploieşti-Paşcani, finanţată prin PNRR, Urtoi a afirmat că pentru lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, urmează deschiderea şantierului pe 22 august, în timp ce pentru lotul 2 şantierul a fost deschis în 11 august. Consilierul ministrului Transporturilor a declarat că, în privinţa lotului 3, comisia de reevaluare a ofertelor aşteaptă comunicarea motivării Curţii de Apel Bucureşti. 

"Pentru tronsonul Buzău-Focşani, loturile 1 şi 4 au fost câştigate pentru execuţie de către UMB Bacău, iar astăzi a fost ultima zi de depunere a contestaţiilor. Până vineri vom afla dacă sunt contestaţii. Pentru loturile 2 şi 3 vom cunoaşte constructorii în maxim două săptămâni, poate chiar mai repede! Pentru tronsonul Focşani-Bacău toate cele trei loturi sunt în licitaţie de execuţie, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 22 Septembrie. În cazul tronsonului Bacău-Paşcani toate cele trei loturi sunt în licitaţie de execuţie, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 15 Septembrie", a afirmat Cătălin Urtoi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.