Consiliul de Administraţie al transportatorului naţional de ţiţei Conpet Ploieşti a aprobat declanşarea procedurii de recrutare şi selecţie a directorului general şi a directorului financiar, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 109/ 2011, ”aceasta urmând a se efectua fără expert independent şi exclusiv de către Comitetul de Nominalizare şi Remunerare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaturile se depun între 6 septembrie şi 8 octombrie, potrivit calendarului aprobat în şedinţa de marţi. Lista lungă de candidaţi se va stabili între 9 şi 11 octombrie, iar cea scurtă pe 16 octombrie.

Prezentarea declaraţiei de intenţie a candidatilor din lista scurtă, derularea interviurilor, aplicarea punctajelor, prezentarea raportului cu propunerile de nominalizare vor avea loc între 17 octombrie şi 6 noiembrie.

Numire directorul general şi a directorului financiar şi semnarea contractelor va avea loc pe 7 noiembrie.

La capitolul cerinţe, pentru postul de director general se cere minimum cinci ani în funcţii de conducere, din care cel puţin trei ani experienţă în cadrul unor companii cu obiect de activitate din domeniul energetic; candidatul trebuie totodată să fii coordonat proiecte în cadrul unor companii cu cifră de afaceri anuală de minim 20 milioane de euro şi să fii coordonat un număr minim de 200 de angajaţi.

”Candidatul selectat pentru fiecare dintre poziţii va beneficia de o remuneraţie, formată dintr-o componentă fixă şi una variabilă, în concordanţă cu responsabilităţile poziţiei, cu efortul depus în îndeplinirea lor şi cu rezultatele obţinute, în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile şi în limitele generale aprobate de către AGA”, informează Conpet, fără a preciza exact ce venituri vor avea directorul general şi directorul financiar.

De asemenea, compania a anunţat la sfârşitul lunii august că noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei este Cristian-Florin Gheorghe, începând cu 28 august până la data de 21 august 2022.

Acţionarii Conpet i-au ales totodată în şedinţa din 22 august pe următorii membri componenţi ai Consiliului de Administraţie prin aplicarea metodei votului cumulativ: Constantin – Ciprian Iacob, Claudiu – Aurelian Popa, Florin – Daniel Gavrilă, Mihai - Adrian Albulescu, Cristian – Florin Gheorghe, Darius - Dumitru Meşca şi Karina Pavăl.

Karina Pavăl, în vârstă de 24 de ani, este fiica lui Dragoş Pavăl, principalul acţionar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din România. Aceasta a fost propusă în board chiar de către Dedeman, acţionar minoritar al Conpet.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Societatea are o capitalizare de 753,2 milioane lei.

Conpet are aproape 1.700 de angajaţi. Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 376,68 milioane lei şi un profit net în sumă de 74,38 milioane lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.