Societatea de stat Conpet Ploieşti, un monopol al transportului de ţiţei prin conducte, a realizat un profit net de 19,55 milioane lei în primul trimestru, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care scăderea afacerilor a fost compensată de reducerea investiţiilor, arată datele transmise vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul trimestru din 2016, compania a obţinut un profit net de 18,44 milioane lei.

Compania a înregistrat în primele trei luni din 2017 o cifră de afaceri de 91,06 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut, şi a transportat 1,53 milioane tone de ţiţei, faţă de 1,79 milioane tone în perioada ianuarie-martie 2016.

”Această scădere s-a datorat în principal închiderii rafinăriei Lukoil Ploieşti urmare a reviziei tehnologice efectuate în perioada 25 februarie – 31 martie 2017”, se arată în raportul societăţii.

Conpet a realizat investiţii de 6,55 milioane lei în primul trimestru, cu 18% mai mici faţă de nivelul din trimestrul I 2016.

”Programul de investiţii a avut în vedere continuarea lucrărilor pentru reabilitarea conductelor magistrale pentru transport ţiţei şi gazolină precum şi lucrări de investiţii asupra instalaţiilor, echipamentelor şi dotărilor aferente Sistemului Naţional de Transport al Petrolului”, menţionează compania.

Conpet a avut anul trecut un profit net de 76,3 milioane lei. În 2016, cantitatea totală de produse transportată a crescut cu 1,3%, până la 7,07 milioane tone.

Compania Conpet este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deţine 58,71% din acţiuni.

Compania are circa 1.700 de salariaţi, este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul COTE şi are o valoare de piaţă de 1,1 miliarde lei (242 milioane euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.