Conglomeratul bancar şi de procesare a plăţilor Fidelity National Information Services (FIS) şi-a revizuit în scădere valoarea activelor cu 17,6 miliarde de dolari, în vederea separării de grup a diviziei sale comerciale, care include serviciul de plăţi, WorldPay, anulând o achiziţie de 43 de miliarde de dolari care a dezamăgit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIS şi-a construit divizia comercială, care procesează tranzacţii pentru companii, pe baza achiziţiei WorldPay, de 43 de miliarde de dolari, efectuată în urmă cu patru ani.

Noile startup-uri de tehnologie financiară i-au erodat de atunci cota de piaţă şi i-au redus profitabilitatea.

”Ritmul de întrerupere a plăţilor se accelerează rapid, necesitând investiţii sporite în creştere şi o strategie diferită de alocare a capitalului pentru afacerea noastră de soluţii pentru comercianţi”, a declarat preşedintele FIS, Jeffrey Goldstein, într-un comunicat.

FIS a declarat într-un comunicat că intenţionează să transforme Worldpay în următoarele 12 luni într-o companie separată, care va fi deţinută de acţionarii săi, fără taxe, confirmând o informaţie publicată vineri de Reuters.

Acţiunile FIS, care şi-au pierdut mai mult de jumătate din valoarea de piaţă de când compania a cumpărat Worldpay, au scăzut cu aproximativ 15%, până la 64,30 dolari, la vestea reducerii valorii activelor, ceea ce îi oferă o capitalizare de piaţă de aproximativ 38 de miliarde de dolari.

FIS, care a fost sub presiune pentru a explora opţiuni strategice din partea investitorilor activişti D.E. Shaw Group şi Jana Partners, prognozează, de asemenea, un profit pentru 2023 sub estimările pieţei.

FIS a estimat un profit pentru 2023 între 5,70 dolari şi 6 dolari pe acţiune, cu mult sub aşteptările analiştilor de 6,57 dolari pe acţiune, potrivit datelor Refinitiv IBES.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.