Norofert, conglomerat agroalimentar ce acoperă întreg lanţul de producţie agricolă, anunţă investiţii cumulate de 12,5 milioane lei, în automatizarea completă a liniei de producţie de inputuri pentru agricultura ecologică, în construcţia unui depozit la fabrica din Filipeştii de Pădure, în finalizarea laboratorului de cercetare şi inovare, precum şi în operaţionalizarea completă a fermei. Compania estimează pentru aest an o cifră de afaceri de 67,5 milioane de lei, EBITDA de 13,9 milioane de lei şi un profit net de 10 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2021, Norofert a înregistrat o cifră de afaceri de 51,5 milioane de lei, în creştere cu 107% faţă de 2020 şi un profit net de 8,2 milioane de lei, cu 63% mai mult comparativ cu anul anterior. Pentru anul 2022, conform bugetului de venituri şi cheltuieli, compania estimează o cifră de afaceri de 67,5 milioane de lei, EBITDA de 13,9 milioane de lei şi un profit net de 10 milioane de lei. În prezent, Norofert are 58 de angajaţi şi colaboratori.

”Planul de investiţii al companiei pentru 2022 prevede aproximativ 1 milion de lei pentru automatizarea completă a liniei de producţie de inputuri pentru agricultura ecologică, precum şi diversificarea gamei de produse. De asemenea, compania a anunţat investiţii de 7 milioane de lei pentru construcţia unui depozit de 1.500 mp la fabrica din Filipeştii de Pădure. În ceea ce priveşte activitatea de cercetare, Norofert anunţă investiţii de circa 1,2 milioane de lei în finalizarea laboratorului de cercetare şi inovare din cadrul fabricii din Filipeştii de Pădure. Pentru ferma din Zimnicea, judeţul Teleorman, Norofert va investi aproximativ 3,3 milioane de lei în operaţionalizarea completă a fermei prin dezvoltarea capacităţii de depozitare a cerealelor ecologice, modernizarea spaţiilor actuale şi construcţia unora noi. De asemenea, compania ia în calcul investiţii într-un sistem de irigaţii care să acopere o suprafaţă de 200-250 de hectare”, anunţă compania.

Norofert este prezentă pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare şi cu o emisiune de obligaţiuni sub simbolul bursier NRF25, listată în iunie 2020 şi cu scadenţa în ianuarie 2025.

Norofert (NRF), conglomerat agroalimentar ce acoperă întreg lanţul de producţie agricolă, de la producţie vegetală până vânzarea şi distribuţia de inputuri ecologice, sărbătoreşte joi doi ani de la listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. De la debutul la Bursă, investitorii din piaţa de capital au realizat peste 58.000 de tranzacţii cu 8,2 milioane de acţiuni NRF, în valoare de 119 milioane de lei.

Capitalizarea companiei este de 127 milioane lei, o creştere de cinci ori faţă de momentul listării.

„Listarea unei companii şi ulterior aniversările pe care le marchează în calitate de companie publică sunt momente importante. Acum doi ani Norofert debuta la Bursă într-o perioadă plină de incertitudini, martie 2020 fiind şi luna în care au apărut primele semne ale pandemiei de COVID-19 în România. Nici acum, la doi ani distanţă, contextul regional şi internaţional nu este mai calm. Bursa de Valori Bucureşti a demonstrat însă stabilitate în toată această perioadă şi ne bucurăm să construim, alături de toţi partenerii noştri, inclusiv companiile listate, o piaţă de capital eficientă şi solidă”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

În urmă cu doi ani Norofert a fost prima companie antreprenorială din agricultura românească care a venit la bursă.

”Pe perioada celor doi ani am continuat procesul de dezvoltare al companiei, prin realizarea de investiţii în lansarea de noi produse dedicate agriculturii ecologice, achiziţionarea fermei din Zimnicea, unde deja am efectuat primele lucrări de însămânţare conversie ecologică 2 la finalul anului 2021 pentru grâu, orz şi rapiţă, am pregătit intrarea noastră pe piaţa din SUA şi am intensificat activitatea de cercetare printr-un parteneriat cu USAMV – Facultatea de Biotehnologie. Am restructurat departamentul financiar prin aducerea unui CFO cu experienţă şi rezultatele au început deja să se vadă – în 2021, gradul de încasare a ajuns la 99,4%. Cu toate acestea, în ceea ce priveşte ziua de astăzi, cred că orice discuţie despre afaceri şi reuşite nu prea îşi are rostul având în vedere ce se întâmplă aproape de graniţele noastre. Sper ca situaţia să se detensioneze cât mai rapid şi să putem reveni la normalitatea pe care se pare că nu am apreciato îndeajuns de mult în ultimii ani”, a declarat Vlad Popescu, CEO şi Preşedinte Norofert.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.