Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, afirmă că „viteza” cu care acţionează oamenii de afaceri este mult mai mare decât cea de care dau dovadă guvernanţii în deciziile pe care le iau. În acest context, Florin Jianu este de părere că programele de ajutor de stat adoptate la nivel guvernamental ar trebui să fie mult mai ţintite şi să fie „modernizate”. Reprezentantul IMM-urilor a atras atenţia asupra faptului că, un studiu realizat de Consiliu, arată că, peste jumătate dintre investitori arată că le-au crescut „costurile de conformare” după implementarea programului e-Factura.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru tot ceea ce înseamnă investiţii, cred că programele de ajutor de stat ar trebui să fie mult mai targetate şi modernizate. Dacă deschizi o schemă de ajutor de stat şi îi spui unui mare investitor că trebuie să vii la un call care se va deschide la un anumit moment şi să aplici un proiect şamd , nu despre asta e vorba. Pentru că viteza aşteptările acelei firme sunt cu totul altele. Trebuie să ai un pachet cu care să vii şi să intervii imediat, pe de o parte. Pe de altă parte, modalitatea de alocare a fondurilor, că vin din fonduri europene, că vin din PNRR, este încercarea de a-i mulţumi pe toţi şi toată lumea e nemulţumită”, a afirmat Florin Jianu joi, în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024” organizate de News.ro. 
Acesta este de părere de „prioritizarea” alocării fondurilor, indiferent de unde provin acestea.
„Aici sunt marile aşteptări ale mediului de afaceri”, spune fostul ministru al IMM-urilor.
Florin Jianu a făcut public şi un studiu realizat de Consiliul IMM-urilor arătând că, în urma implementării sistemului e-Factura, şase din zece întreprinzători au declarat că „le-au crescut costurile de conformare”. Jianu a mai transmis să „niciun director ANAF” din ţară nu stă de vorbă cu oamenii de afaceri pentru a le explica acestora unele programe implementate recent, în cadrul amplului proiect de digitalizare.
„Din analiza noastră, 7 din 10 întreprinzători spun că evaziunea fiscală nu se rezolvă cu metodele astea. (...) Nu aşa îi identificaţi pe cei pe care îi numesc colegii noştri «nefiscalizaţi»”, i-a transmis Florin Jianu ministrului Finanţelor Publice, Marcel Boloş, prezent la conferinţa News.ro.

Evenimentul „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2024”, aflat la a doua ediţie, este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri sunt CEC Bank  CITRLIBERTY GalaţiREI Grup şi Philip Morris.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.