Vicepreşedintele ANRE, Nagy-Bege Zoltan, afirmă că în România este nevoie de campanii de conştientizare în ceea ce priveşte eficienţa energetică, în contextul în care, în opinia sa, societatea reacţionează „vehement” când este vorba despre acest subiect, unii considerând că eficienţa energetică înseamnă raţionalizare. „În momentul în care vii cu măsura plafonării preţurilor, cei care beneficiază de această măsură nu sunt deloc stimulaţi să fie atenţi la eficienţă şi la reducerea consumului”, a declarat vicepreşedintele ANRE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am văzut că societatea românească reacţionează destul de vehement când ridici problematica eficienţei energetice. Poate că declanşează nişte amintiri nefaste din anii 80, când s-a raţionalizat consumul de energie. Dar trebuie să recunoaştem că subiectul eficienţei energetice, după această criză care a început undeva în toamna anului trecut şi s-a adâncit cu acest război de la graniţa României, trebuie să punem accent pe campanii de conştientizare şi să explicăm consumatorilor că eficienţa energetică nu este egală cu raţionalizarea. Este nevoie de eficienţă energetică tocmai pentru a evita raţionalizarea. Şi trebuie să înţeleagă consumatorii că eficienţa energetică nu înseamnă neapărat un sacrificiu sau un disconfort sau o renunţare la un anumit grad de confort”, a afirmat joi, în cadrul conferinţei News.ro Energy road - Energie la tine acasă, vicepreşedintele ANRE. 
Acesta consideră că este nevoie de măsuri consistente luate de autorităţile publice privind eficienţa energetică, arătând că e mai uşor să fie redusă cererea de energie, până la un anumit nivel decât să fie suplimentată oferta. 
„Trebuie să recunosc că Ordonanţa 27 (din 2022, privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul energiei – n.r.) nu stimulează deloc eficienţa energetică. Adică în momentul în care vii cu măsura plafonării preţurilor, cei care beneficiază de această măsură nu sunt deloc stimulaţi să fie atenţi la eficienţă şi la reducerea consumului. Dar sper să nu se piardă din vedere importanţa acestui domeniu”, mai spune Nagy-Bege Zoltan.
Evenimentul News.ro Energy road - Energie la tine acasă este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUEFPPGComplexul Energetic OlteniaNuclearelectricaPetrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.