Directorul executiv al First Bank spune că antreprenorii sunt pregătiţi pentru banii din Programul de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) şi că este important ca fondurile să ajungă în România cât mai rapid. O bună funcţionare a programului poate să vină dacă Guvernul repetă lecţiile învăţate în pandemie, când iniţiative precum IMM Invest şi moratoriul la plata ratelor au funcţionat doar după discuţiile cu mediul bancar, spune CEO-ul Henk Pardekooper, la Conferinţa EU Funds Profit.ro & First Bank - Finanţăm relansarea economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bancherul se aşteaptă la o perioadă economică bună, pornind de la cea mai recentă prognoză a Comisiei Europene, care arată că UE ar trebui să evite o recesiune în acest an, în timp ce dinamica economiei româneşti a fost rectificată în sus de la 1,8% la 2,5%.

Pardekooper vorbeşte despre impactul PNRR în creşterea economiei de 2-3% până în 2026 şi de cele aproape 100.000 de locuri de muncă pe care Comisia Europeană estimează că le va genera în România. ”PNRR a fost stabilit ca o consecinţă a pandemiei, însă economia europeană şi cea a României s-au dovedit a fi mult mai reziliente în a gestiona o asemenea criză decât şi-au imaginat oamenii. Iar partea bună care ne-a rămas în urma pandemiei este acest Plan de Rezilienţă”, spune directorul executiv al First Bank. ”Trăim într-o perioadă incertă. Da, timpurile sunt totdeauna incerte, dar nu cred că sunt mai nesigure astăzi decât au fost de obicei”, spune Pardekooper.

“Când trecem dintr-o eră economică în alta ne confruntăm cu şocuri, niciodată nu este o trecere liniară”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.