Confederaţia Patronală Concordia (CPC) a anunţat marţi că dezaprobă intenţia Guvernului de majorare a salariului minim de la 1 noiembrie, în condiţiile în care decizia este luată printr-o Hotărâre de Guvern care nu ţine cont de ”un mecanism transparent” şi nu este legată de ”factorii obiectivi de evoluţie a economiei României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Confederaţia avertizează că orice majorare a salariului minim, fără o fundamentare serioasă a efectelor acestei măsuri în economie, încurajează munca la negru şi expune economia la riscul major al desfiinţării a mii de locuri de muncă.

În plus, confederaţia consideră că o creştere nesustenabilă şi hazardată a salariului minim va fi rapid erodată de inflaţie şi de alte dezechilibre care deja se constată în economia naţională. 

”Partenerii sociali au solicitat în permanenţă şi şi-au manifestat constant disponibilitatea pentru stabilirea de către Guvern, printr-o consultare reală cu patronatele şi sindicatele reprezentative, a unui cadru predictibil de ajustare a nivelului salariului minim, care să se bazeze pe indicatori economici relevanţi şi verificabili la nivelul cât mai multor sectoare economice, dar în special la nivelul acelora unde incidenţa salariului minim este cea mai pregnantă”, se arată în comunicat.

Confederaţia consideră că majorările salariale trebuie să fie corelate cu capacitatea economiei de a le susţine într-un mod durabil şi realist, dar avertizează că Guvernul continuă o politică de majorare discreţionară a salariului minim, vulnerabilizând şi mai mult economia şi piaţa muncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.