Conducerea centrală a Chinei şi-a dat acordul preliminar pentru reluarea ofertei publice iniţiale (IPO) a grupului de servicii financiare Ant Group, al miliardarului Jack Ma, au declarat două surse care cunosc această problemă, în cel mai clar semn de până acum că Beijingul îşi relaxează presiunea asupra sectorului tehnologic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ant, o filială a gigantului chinez al comerţului electronic Alibaba Group Holding, îşi propune să depună un prospect preliminar pentru oferta de acţiuni în Shanghai şi Hong Kong încă de luna viitoare, au spus sursele, refuzând să fie numite, din cauza sensibilităţii problemei.

Gigantul fintech va trebui să aştepte recomandări din partea Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China (CSRC) cu privire la momentul specific de depunere a prospectului, a spus una dintre surse.

Într-un comunicat, Ant a spus că nu există niciun plan de relansare a IPO, fără a detalia. Nu a răspuns la cererea Reuters de a comenta dacă a primit undă verde de la Beijing.

Listarea companiei pe bursa a fost retrasă în grabă la ordinul Beijingului în noiembrie 2020. La vremea respectivă, Ant ar fi urmat să fie evaluată la aproximativ 315 miliarde de dolari şi plănuia să atragă 37 de miliarde de dolari, ceea ce ar fi fost un record mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.