Companiile energetice cu operaţiuni în Golful Mexic au început să îşi evalueze daunele la instalaţiile de producţie offshore şi au început să evalueze pierderile de energie de pe uscat, după ce uraganul Ida a devastat Louisiana şi a deteriorat platformele de petrol şi gaze offshore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de platforme de producţie a petrolului sunt încă evacuate şi aproape 1,2 milioane de case şi companii din Louisiana şi Mississippi au rămas luni fără energie.

Pierderile de producţie - inclusiv la nouă rafinării din Coasta Golfului - sunt de aşteptat să ridice preţurile cu amănuntul ale benzinei cu 5 până la 15 cenţi pe galon, a declarat firma de urmărire a pieţei GasBuddy.

Amploarea creşterii preţurilor va depinde de cât de repede poate fi restabilită energia electrică şi de momentul în care o conductă majoră de combustibil va putea relua operaţiunile, a declarat analistul în domeniul petrolului Patrick De Haan.

Aproximativ 1,72 milioane de barili pe zi (bpd) de producţie de petrol şi 2.087 milioane de metri cubi pe zi de gaze naturale rămân închise în partea americanp a Golfului Mexic, în urma evacuărilor de la 288 de platforme, potrivit Autorităţii de Securitate şi Mediu (BSEE).

Închiderile sunt echivalente cu 95% din producţia de ţiţei din Golf şi 94% din producţia de gaz.

Contractele futures pentru ţiţei au crescut luni, dar ulteriorau scăzut de la un maxim al ultimelor patru săptămâni.

Contractele futures pentru benzină au urcat în SUA cu 2%, oferind sprijin pentru ţiţei.

Colonial Pipeline, cea mai mare reţea de conducte de combustibil din SUA, a oprit livrările de combustibil de la Houston la Greensboro, Carolina de Nord. Liniile sale furnizează aproape jumătate din benzina utilizată de-a lungul coastei de est a SUA şi o oprire prelungită, din luna mai, a dus la lun deficit de combustibil.

Un purtător de cuvânt nu a spus, luni, când se aşteaptă compani să reia operaţiunile în totalitate.

Nouă rafinării care procesează 2,3 milioane de barili pe zi de petrol în benzină şi alte produse petroliere au închis sau au restrâns o parte din producţie, a declarat Departamentul de Energie al SUA.

Companiile petroliere au început să cerceteze platformele offshore pentru daune.

Royal Dutch Shell planifica luni un al doilea flyover al activelor sale şi BP, BHP, Chevron şi Exxon Mobil au declarat, de asemenea, că evaluează facilităţile offshore. "

Vor dura câteva zile pentru a obţine o imagine clară a posibilului impact", a declarat Ola Morten Aanestad, un purtător de cuvânt al Equinor ASA, care şi-a evacuat platforma Titan şi a oprit producţia în Golful Mexic al SUA.

Principala companie electrică din Louisiana a declarat că a suferit daune ”catastrofale” la liniile de furnizare a energiei electrice.

Un turn care furnizează energie centralelor de procesare a petrolului şi gazului s-a prăbuşit ladin cauza furtunii. Liniile sale electrice au căzut în râul Mississippi şi îndepărtarea acestora va încetini redeschiderea celei mai mari căi navigabile comerciale a naţiunii, au spus oficialii.

Aproape o duzină de porturi comerciale de transport maritim de la New Orleans la Pascagoula, Mississippi, au rămas închise luni. Închiderile au inclus Louisiana Offshore Oil Port (LOOP), cel mai mare terminal privat de export şi import de ţiţei din Statele Unite.

Ida a lovit lângă Port Fourchon, baza terestră pentru LOOP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.