Comisia Europeană a anunţat miercuri că a aprobat o schemă românească în valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene afectate de pandemie care încep sau reiau efectuarea de curse regulate de pe/către Aeroportul Transilvania Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene afectate de pandemie care încep sau reiau efectuarea de curse regulate de pe/către Aeroportul Transilvania Târgu Mureş”, informează CE.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentu măsuri de ajutor de stat. În cadrul schemei, sprijinul public se va acorda sub formă de granturi directe, cu o valoare maximă de 600.000 euro per beneficiar. Valoarea ajutorului pentru fiecare companie se va calcula pe baza unui punctaj individual derivat din anumiţi factori de evaluare, cum ar fi, de exemplu, numărul de zboruri pe săptămână.

”Scopul schemei este atenuarea deficitului brusc de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului. Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar”, arată CE.

În special, ajutorul (i) nu va depăşi limitele per beneficiar stabilite de cadrul temporar; şi (ii) se acordă până la 31 decembrie 2021. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Versiunea neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă, cu numărul de caz SA.63319, în Registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul web al Comisiei privind concurenţa, de îndată ce vor fi fost soluţionate eventualele probleme legate de confidenţialitate.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.