Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult faţă de finalul anului 2019, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro), magazin online de sisteme de securitate din România. Compania estimează un avans de circa 10% în 2022 al pieţei de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Piaţa locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidenţial a urcat anul trecut la peste 220 de milioane de lei, cu aproape 50% mai mult faţă de finalul anului 2019”, potrivit estimărilor Atu Tech (a2t.ro). 

Construcţiile noi, multe dintre ele presupunând şi instalarea de sisteme de securitate, au susţinut creşterea pieţei locale de sisteme de securitate. Totodată, revenirea românilor în ţară pe timpul pandemiei a coincis cu investiţii mai mari din partea acestora în zona de securitate, din dorinţa de a spori nivelul de siguranţă şi confort.

Atu Tech estimează şi pentru acest an o creştere a pieţei de profil, într-un avans mai temperat faţă de anul trecut, de aproximativ 10%, în contextul unui an 2022 mai dificil din punct de vedere politic şi economic.

”Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferinţele românilor, în contextul în care, pe segmentul rezidenţial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziţionate au inclus camere video de supraveghere. Urmează, în preferinţele românilor, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum şi de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.”, arată compania.

Cât priveşte tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluţii integrate, digitalizate, mai multe produse şi sisteme de tip Smart Home.

„Încep să devină standard în preferinţele românilor camerele de supraveghere care includ microfon şi camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopţii, la rezoluţii tot mai mari.  O altă tendinţă importantă este dată de sistemele de supraveghere smart care pot  face diferenţa dintre oameni, animale, autoturisme şi pot să facă detecţie inteligentă la mişcare, crescând astfel nivelul de acurateţe al alarmelor trimise şi îmbunătăţind semnificativ sistemele de securitate”, spune Sorin Felea, director Atu Tech, menţionând că producătorii au început să introducă funcţii inteligente pe sistemele de supraveghere destinate segmentului consumer, iar soft-urile de tip AI, Deep Learning şi analiză video au ajuns chiar şi pe sistemele cu cost mic spre mediu.

Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de supraveghere video şi de alarmă, mai ales a celor profesionale, să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcţionare a acestora.

Atu Tech (a2t.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.

Compania, înfiinţată în 2011, are sediul în Sibiu şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 13 milioane de euro (64 milioane lei). Magazinul online comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porţi, interfoane şi videointerfoane, sisteme anti-incendiu şi de sonorizare, instalaţii electrice, reţele şi telefonie etc. Atu Tech dispune de o reţea de peste 1.000 de instalatori parteneri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.