VTEX, soluţie complet integrată de comerţ, marketplace şi Order Management System (OMS), a anunţat luni că va investi 10 milioane de euro, în următorii doi ani, în dezvoltarea regiunii coordonate din România, din care peste 3 milioane de euro în acest an, urmând să îşi extindă echipa de la 15 angajaţi, în prezent, la 45, la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”VTEX, prima şi singura soluţie complet integrată  de comerţ, marketplace şi Order Management System (OMS) din lume, va investi 10 milioane de euro, în următorii doi ani, în dezvoltarea regiunii coordonate din România. Pentru anul în curs, VTEX are în plan investiţii de peste 3 milioane de euro, în timp ce, în 2020, bugetul de investiţii a fost de 1,5 milioane de dolari”, a informat compania.

Investiţiile vor fi făcute în dezvoltarea hub-ului din România, care vizează atât piaţa locală, cât şi Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi Grecia. VTEX intenţionează să extindă echipa proprie de la 15 angajaţi, acum, la 45, la finalul anului, să crească parteneriatele cu agenţii de implementare şi să susţină clienţii în diverse proiecte strategice.

”Implementăm în România şi în regiune cea mai complexă şi completă platformă pentru comerţul online, într-o perioadă în care tot mai mulţi business owners înţeleg că ecommerce este <<the way to go>> şi marketplace-urile online fac parte din planurile lor imediate. Pe termen mediu, ne-am propus ca VTEX să fie lider de piaţă în România şi un jucător important în regiune, primul brand la care te gândeşti atunci când vrei să dezvolţi un business solid sau să faci trecerea eficientă şi rapidă în online”, spune Cristi Movilă, growth leader, Eastern Europe la  VTEX.

În prezent, VTEX are 21 de clienţi în regiunea coordonată din România. În 2021, compania estimează un portofoliu total de peste 50 de clienţi în regiune.

”Pandemia a schimbat radical perspectivele şi dorinţele pieţei şi toţi jucătorii din comerţ au realizat cât de important este să fie şi online. Mulţi au intrat, în 2020, pentru prima oară în această zonă, alături de VTEX, reuşind implementări extrem de rapide pe platforma VTEX, o soluţie pentru viitorul comerţului, care este despre colaborare, folosirea avantajelor marketplace-ului şi oferirea de experienţe inegalabile clienţilor”, spune Cristi Movilă.

Recent, VTEX a gestionat integral migrarea pe online, în patru luni, a grupului de francize fashion Peeraj, un business cu un portofoliu extins de branduri, precum Emporio Armani, Skechers, Swarovski, Boggi sau OVS Kids, şi prezenţă fizică în toată ţara.

Construit de la zero, noul magazinul online a fost lansat în octombrie 2020 şi, după prima lună de operare pe platforma VTEX, a înregistrat o creştere a veniturilor de 50% comparativ cu media ultimelor 6 luni.

VTEX este prima şi singura soluţie complet integrată de comerţ, marketplace şi Order Management System (OMS), din lume, care unifică experienţele utilizatorilor pe toate canalele, într-o singură soluţie completă, destinată companiilor medii şi mari.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.