Compania turcă de stat TPAO a depus cerere pentru o licenţă de explorare a ţiţeiului în estul Mediteranei, potrivit unui comunicat al Ministerului turc al Energiei publicat în Gazeta Oficială, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei baze de date pentru hărţi a Turciei, cele trei perimetre pe care TPAO intenţionează să efectueze activităţi de explorare sunt în apele teritoriale turce, în largul coastei Silifke din provincia Mersin.

Preşedintele Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că Turcia va explora petrol şi gaze în estul Mediteranei, comentarii care ar putea reaprinde tensiunile cu Uniunea Europeanp şo Grecia, în contextul tentativelor de reparare a legăturilor lor fragilizate.

Turcia este în conflict cu Grecia şi Cipru, state membre ale Uniunii Europene, în legătură cu resursele energetice şi jurisdicţia di n regiune, iar tensiunile s-au amplificat anul trecut, când fregate turce şi greceşti au escortat nave care explorau hidrocarburi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.