Compania rusă de stat Sovcomflot şi-a asigurat toate navele comerciale la asigurători ruşi, iar acoperirea respectă regulile internaţionale, a spus directorul general al acesteia, după ce asigurătorii occidentali şi-au retras acoperirea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asigurătorii occidentali au oprit asigurarea pentru cel mai mare grup de transport maritim din Rusia când Sovcomflot a fost lovită de sancţiuni, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Compania Naţională de Reasigurare a Rusiei, controlată de stat, a devenit principalul reasigurător al navelor ruseşti, inclusiv al flotei Sovcomflot, au declarat în această lună surse apropiate situaţiei.

”Din punct de vedere tehnic, îndeplinim toate cerinţele comerciale internaţionale. În prezent, flota companiei este aproape complet ocupată cu transportul de hidrocarburi, mărfurile sunt livrate în diferite părţi ale lumii”, a declarat directorul general Igor Tonkovidov reporterilor.

 Sovcomflot este un expeditor cheie de petrol şi gaze naturale lichefiate (GNL) la nivel global.

Surse de asigurări occidentale au spus că asigurările locale din Rusia ar fi probabil suficiente pentru a ca navele ruseşti să continue să navigheze în jurul lumii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.