Compania Panfora Oil & Gas, din Grupul MOL, a anunţat că demarează luni, 17 ianuarie, construcţia primei sonde de explorare din perimetrul EX-6 Curtici din judeţul Arad. Sonda va fi amplasată în perimetrul localităţii Dorobanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Panfora Oil & Gas va începe lucrările de construcţie a primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici, din judeţul Arad, pe 17 ianuarie. Sonda va fi amplasată în perimetrul localităţii Dorobanţi, în zona agricolă, iar lucrările de construcţie vor fi efectuate de către o companie locală. Panfora Oil & Gas se angajează să protejeze agricultura locală şi să colaboreze cu comunitatea pentru o explorare şi exploatare sigură şi durabilă a resurselor naturale convenţionale din zonă”, arată compania.

Compania va începe lucrările la prima sondă de explorare 1E – Dorobanţi în baza unei autorizaţii de construcţie eliberată de autorităţile locale în data de 15 noiembrie 2021. Construcţia va fi demarată de o firmă locală, cu sediul în Arad, ceea ce confirmă angajamentul Panfora Oil & Gas de a sprijini economia şi afacerile locale.

Lucrările la această sondă vor dura aproximativ şase luni.

”Cu această ocazie, Panfora Oil & Gas reiterează respectul faţă de comunitatea locală, un obiectiv extrem de important în economia acestui proiect. Lucrările se vor desfăşura într-un mod foarte rapid şi profesionist, folosind tehnologie de ultimă generaţie. De-a lungul anilor, compania a răspuns tuturor preocupărilor fermierilor locali şi este pregătită să coopereze într-un mod sustenabil cu părţile interesate”, anunţă compania.

Panfora Oil & Gas SRL este o companie înregistrată în România, care face parte din Grupul MOL şi care este dedicată activităţilor de explorare şi producţie (E&P) ale Grupului MOL din România. Compania a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2012 şi are sediul în Cluj Napoca. Compania deţine licenţă din partea Guvernului României şi a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru explorarea şi exploatarea resurselor de hidrocarburi convenţionale din perimetrul EX-6 Curtici, judeţul Arad. Programul de lucrări de explorare din EX-6 constă în măsurători geofizice de suprafaţă 3D şi, într-o etapă ulterioară, forarea a maximum patru (4) sonde, căutarea de noi hidrocarburi convenţionale, petrol şi gaze naturale în formaţiuni de roci convenţionale.

 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.