Departamentul pentru Transporturi al SUA a declarat joi că investighează compania de implanturi cerebrale Neuralink a lui Elon Musk cu privire la transportarea, posibil ilegală, a unor agenţi patogeni periculoşi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Departamentului Transporturilor a vorbit cu Reuters despre anchetă după ce Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM), un grup de susţinere a bunăstării animalelor, i-a scris joi secretarului dpentru Transporturi Pete Buttigieg, pentru a-l alerta cu privire la înregistrările pe care le-a obţinut în această chestiune.

PCRM a spus că a obţinut e-mailuri şi alte documente care sugerează ambalarea nesigură şi deplasarea implanturilor îndepărtate din creierul maimuţelor.

Este posibil ca aceste implanturi să fi purtat boli infecţioase, încălcând legea federală, a spus PCRM.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Transporturilor a spus că agenţia a luat ”foarte în serios” acuzaţiile PCRM.

”Desfăşurăm o investigaţie pentru a ne asigura că Neuralink respectă pe deplin reglementările federale şi menţine lucrătorii săi şi populaţia în siguranţă faţă de agenţii patogeni potenţial periculoşi”, a spus purtătorul de cuvânt.

Reprezentanţii Neuralink, inclusiv Musk, nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Investigaţia Departamentului Transporturilor se adaugă unei anchete cu care se confruntă Neuralink, care dezvoltă un implant cerebral despre care speră că va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou şi să vindece alte afecţiuni neurologice.

În decembrie, Reuters a relatat că Neuralink a făcut obiectul unei investigaţii federale privind potenţialele încălcări ale bunăstării animalelor şi că o parte din personalul său a făcut plângeri interne cu privire la grăbirea experimentelor, provocând suferinţe inutile şi decese.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.