Compania Naţională de Petrol Abu Dhabi (ADNOC) a atribuit un contract de 744 milioane de dolari pentru dezvoltarea întregului perimetru offshore Belbazem, deoarece îşi extinde capacitatea de producţie la 5 milioane de barili pe zi (bpd) până în 2030, scrie publicaţia Arab News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situat la 120 de kilometri nord-vest de Abu Dhabi, perimetrul Belbazem este format din trei câmpuri marginale offshore: Belbazem, Umm Al Salsal şi Umm Al Dholou.

Sucursala ADNOC Al Yasat Petroleum Operations Company, în asociere cu China National Petroleum Corporation au atribuit contractul de inginerie, achiziţii şi construcţii către National Petroleum Construction Company (NPCC).

ADNOC şi China National Petroleum Corporation deţin 60% şi, respectiv, 40% din Al Yasat.

Atribuirea contractului urmează unui proces de licitaţie competitiv, iar 65% din valoarea atribuirii revine în economia Emiratelor Arabe Unite în cadrul programului ADNOC In-Country Value (ICV).

Contractul acoperă activităţile de inginerie, achiziţii, construcţii şi punere în funcţiune pentru instalaţiile offshore necesare pentru a permite o capacitate completă de producţie de 45.000 barili pe zi de ţiţei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.