Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că a efectuat, luni, recepţia lucrărilor de modernizare a căii de rulare ”Delta” care va putea asigura rularea fără restricţii a aeronavelor de categorie E, avându-se în vedere avionul Boeing 777-300

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de azi, luni, 13 iulie 2020, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti dispune din nou de calea de rulare ”Delta”, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, întreaga structură rutieră fiind înlocuită, iar acostamentele şi racordurile cu pista 1 (08R-26L) şi cu alte căi de rulare fiind lărgite pentru conformarea cu cerinţele Regulamentului (CE) 139/2014”, a transmis, luni, CNAB, printr-un comunicat de presă.

Calea de rulare ”Delta” are o lăţime portantă de 23 metri, fiind încadrată de acostamente de 10,50, respectiv 7,50 metri lăţime.

”După modernizare, calea de rulare are PCN (Pavement Classification Number) 83, identic cu cel al pistei 1. A fost modernizată totodată şi instalaţia de balizaj. Ca urmare a modernizării, această cale de rulare poate asigura rularea fără restricţii a aeronavelor de categorie E (s-a luat în calcul avionul Boeing 777-300)”, a mai transmis CNAB.

Lucrările, în valoare de 28 milioane lei (proiectare şi execuţie), au durat 8 luni, dintre care 2 luni proiectarea şi au fost finalizate la termenul prevăzut în contract.
CNAB anunţă că, prin finalizarea şi darea în exploatare a căii de rulare ”Delta”, pista 1 va putea fi folosită la întreaga capacitate.

Totodată, pot începe lucrările de modernizare la pista 2 (08L-26R), în valoare de 127,4 milioane lei, lucrări contractate în iunie 2019 şi a căror execuţie urmează să dureze 8 luni (proiectul tehnic este deja în curs de recepţie); pe perioada acestor lucrări, întreg traficul de pe aeroport poate  fi preluat de pista 1.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.