Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a anuţat joi că a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia proiectului „extinderea la 4 benzi a drumului de circulaţie existent între Poarta 10 bis şi Poarta 10”, contract de 33,68 milioane lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 15 iulie 2021, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia obiectivului 'Extinderea la 4 benzi a drumului de circulaţie existent între Poarta 10 bis şi Poarta 10', investiţie finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM)”, a informat compania.

Investiţia va contribui la creşterea eficienţei operaţiunilor de încărcare – descărcare a mărfurilor care sosesc sau părăsesc portul Constanţa pe cale rutieră şi va determina o creştere a capacităţii infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfă într-un timp mai scurt.

Contractul a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitaţie deschisă, asocierii SC Acvatot SRL & SC Omni Construct Logistic SRL & SC Sirius Proiectare Studii SRL & SC Dimex-2000 Company SRL.

Valoarea contractului este de 33.686.881,60 lei, fără TVA, durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni, din care 4 luni sunt rezervate proiectării.

Se vor construi: un drum cu 4 benzi de circulaţie cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu adaptat la un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci şi două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulaţie de acces intrare sau ieşire pe la Poarta 10 bis.

”Realizarea proiectului 'Extinderea la 4 benzi a drumului de circulaţie existent între Poarta 10 bis şi Poarta 10' va contribui la modernizarea infrastructurii portuare în vederea manipulării unui volum crescut de marfă, în condiţii competitive, modernizarea şi fluidizarea drumului de circulaţie existent între Poarta 10 bis şi Poarta 10 care să reducă timpul de tranzitare al autovehiculelor către porţile de acces ale portului Constanţa, în condiţii de siguranţă”, preecizează compania.

           

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.