Compania americană de biotehnologie Moderna şi partenerii acesteia au început, sâmbătă, pregătirile pentru distribuirea vaccinului său pentru Covid-19, camioanele urmând să transporte, de duminică, dozele către peste 3.700 de locaţii din Statele Unite, a declarat generalul de armată Gustave Perna, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea vaccin aprobat de autorităţile de reglementare americane, după cel produs de companiile Pfizer şi BioNTech, va ajunge la furnizorii de servicii pentru sănătate cel mai devreme luni, a spus Perna.

Acesta a adăugat că livrarea primelor 20 de milioane de doze de vaccinuri furnizate de Moderna şi de Pfizer ar putea dura până în prima săptămână din ianuarie.

Vaccinurile produse de Moderna şi de Pfizer nu sunt recomandate persoanelor susceptibile să facă reacţii alergice.

Cele două vaccinuri au la bază o nouă tehnologie, a ARN-ului mesager, fiind observate reacţii alergice atât la două persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer în Regatul Unit, cât şi la două persoane vaccinate în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.