Compania franceză Iliad a lansat luni o ofertă de 3,5 miliarde de euro pentru preluarea operatorului polonez de telecomunicaţii Play, achiziţie care ar transforma-o în al şaselea mare operator de telefonie mobilă din Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iliad a convenit deja să cumpere 40% din acţiunile Play de la doi acţionari şi a anunţat că a depus o ofertă pentru achiziţia integrală a companiei, la preţul de 39 de zloţi pe acţiune, care este cu 38,8% mai mare faţă de cotaţia de vineri a titlurilor.

Tranzacţia, care ar fi a treia investiţie în afara Franţei a Iliad, după preluarea unei participaţii minoritare la compania irlandeză eir şi implicarea pe piaţa Italină în 2018, oferă Play o evaluare de 2,2 miliarde de euro şi o valoare de întreprindere, excluzând datoriile, de circa 3,5 miliarde de euro.

”Această preluare este un capitol major în strategia noastră de internaţionalizare. Ne va face al şaselea mare operator de telefonie mobilă din Europa”, a declarat directorul general al Iliad, Thomas Reynaud.

Polonia, care are 38 de milioane de locuitori, are o piaţă de telecomunicaţii dinamică şi oportunităţi de dezvoltare uriaşe, a adăugat acesta.

După adăugarea Play, Iliad va avea 41 de milioane de abonaţi în Franţa, Polonia şi Italia. Compania are 20 de milioane de abonaţi în Franţa, după ce bradul său Free a deschis piaţa de telefonie mbilă în urmă cu aproape 10 ani, cu oferte low-cost pentru telefonie fixă, internet i televiziune.

Reynaud a refuzat să comenteze în legtură cu continuarea extinderii geografice a companiei, dar a spus că Iliad va lansa în Franţa o afacere de servicii de telecomunicaţii pentru companii şi îşi va accelera dezvoltarea în domeniul fibrei optice, în timp ce în Italia va oferi internet de mare viteză.

Play este ultima companie intrată pe piaţa de telecomunicaţii mobile din Polonia, unde începând din 2007 a atras 15 milioane de abonaţi şi o cotă de piaţă de 29%, devenind principalul operator, cu 2.800 de angajaţi.

În ultimele 12 luni, Play a obţinut profit din operaţiunile de bază de 523 de milioane de euro, la venituri de 1,6 miliarde de euro.

Iliad a mai arătat că oferta de preluare, care se va desfăşura în perioada 19 octombrie-17 noiembrie, va fi finanţată prin datorii şi numerar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.