Compania egipteană Aldau Development va inaugura în luna mai un hotel Hyatt Regency de cinci stele la Cairo, investiţie de peste 25 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania din care facem parte, Aldau Development, va inaugura în luna mai un hotel de cinci stele Hyatt Regency, în regim de franciză, la Cairo. Investiţia va depăşi 25 milioane dolari. Compania administrează cele trei hoteluri Steigenberger din Hurghada, care funcţionează tot în regim de franciză”, a anunţat Ahmed Selim, director de vânzări al hotelurilor Steigenberger Aldau Beach Hotel şi Steigenberger Pure Lifestyle, într-o întâlnire cu mass-media din România.

Steigenberger Aldau Beach Hotel are 400 de camere, Steigenberger Aqua Magic - 725 camere şi Steigenberger Pure Lifestyle - 135 de camere. În total, cele trei hoteluri au 1.500 de angajaţi.

Aldau Development operează două divizii: Real Estate & Hospitality. Compania este membră a Sami Saad Holding Group, fondat în 1963.

Măsurile luate de hotelierii egipteni în contextul pandemiei

Ahmed Selim a vorbit şi despre măsurile de securitate implementate în resorturi, pe timp de pandemie.

”Turiştilor li se ia temperatura de fiecare dată când intră în hotel şi la restaurant. Au fost montate recipiente cu dezinfectant peste tot. Iar din numărul total de camere nu pot fi ocupate decât jumătate. În plus, toţi angajaţii sunt obligaţi să poarte mască”, a spus Ahmed Selim.

Ca să poată călători în Egipt, turiştii străini au nevoie de un test RT-PCR negativ, iar dacă nu îl au, pot face testul în aeroport, costul fiind de 30 de dolari, caz în care vor fi nevoiţi să stea 24 de ore în carantină în hotel până primesc rezultatul.

”Sunt însă puţini turişti care aleg să rişte şi să vină fără test la noi”, spune el.

La rândul său, Sherif Nagy, general manager al hotelului Tropitel din Hurghada, a vorbit de deciziile luate pe fondul pandemiei.

”Suntem foarte precauţi, virusul s-a răspândit peste tot în lume. Ne testăm constant angajaţii. Turiştilor li se ia temperatura din momentul în care intră în hotel, iar bagajele le sunt dezinfectate. Aceştia semnează formularele cu pixuri pe care ulterior le aruncăm. Dacă, de exemplu, temperatura turistului depăşeşte 37 de grade, nu ai voie să intri în hotel, iar primul pas este să aşteptăm ca turistul să se liniştească şi ulterior îi verificăm după 30 de minute. Dacă încă depăşeşte 37 de grade, nu va avea voie deloc să intre în hotel. Turistul merge la clinica hotelului pentru teste suplimentare şi va avea nevoie de un aviz medical că nu suferă de vreo boală anume. Temperatura este acel indiciu care ne spune că turistul suferă de ceva”, a spus Sherif Nagy.

Toate camerele sunt dezinfectate înainte ca un turist să se cazeze, iar în timpul sejurului angajaţii intră pentru curăţenie numai dacă li se solicită.

Reprezentantul hotelului Tropitel afirmă că din iunie 2020 până în prezent a înregistrat un singur caz de Covid în hotelul pe care îl conduce.

”Este vorba despre un cetăţean străin. Când a sosit la noi şi am primit rezultatul pozitiv al testului RT-PCR pe care l-a făcut în aeroport, l-am izolat într-o clădire specială a resortului. Aici nu are voie nimeni să intre. Apoi am anunţat autorităţile, care au venit şi i-au dat medicaţia specială. Îl verificau de două ori pe zi. După patru zile, a mai făcut un test şi a ieşit negativ şi l-am mutat într-o cameră normală a hotelului”, a precizat el.

Potrivit acestuia, medicaţia este suportată de autorităţile egiptene.

Sherif Nagy oferă şi câteva explicaţii pentru numărul scăzut de cazuri de persoane infectate cu Coronavirus în Egipt, de 550 în medie în ultima săptămână.

”Sunt mai multe motive. Egiptenii, prin cultura lor, stau în zone în aer liber, noi nu folosim aparatele de aer condiţionat sau sistemele de încălzit. Nouă ne place să stăm la aer şi nu stăm în locuri aglomerate, dar s-au luat măsuri de precauţie. Aici sunt acum 26-27 de grade Celsius. În instituţiile publice sunt obligaţi să poarte mască, în autobuz, dar acasă oamenii stau fără mască. Aş spune că 40% dintre egipteni nu au aparate de aer condiţionat, au aer curat pe toată durata zilei”, a precizat el.

Hotelul Tropitel are 540 de camere şi cinci piscine şi a fost inaugurat în 2011. Managerul hotelului spune că, din punct de vedere financiar, 2020 a fost cel mai slab an.

”Înainte de pandemie, cererea era mai mare decât oferta. Şi se construiau hoteluri peste tot în Hurghada, însă când a venit pandemia totul s-a oprit. Construcţiile au fost reluate ulterior. Sunt şi investitori egipteni, dar şi străini”, a mai spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.