Compania de televiziune publică Channel 4 din Marea Britanie analizează dacă ar putea fi achiziţionată de un trust non-profit ca alternativă la o privatizare comercială, potrivit publicaţiei Telegraph, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Channel 4 se gândeşte dacă ar putea strânge bani de la fundaţii şi organizaţii de caritate, dar a adăugat că discuţiile sunt într-un stadiu incipient şi nu au progresat încă la discuţii cu potenţiali susţinători.

Orice astfel de tranzacţie este de aşteptat să necesite sute de milioane de lire sterline.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Channel 4 nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Guvernul fostului premier Boris Johnson urmărea vânzarea Channel 4, argumentând că o astfel de mişcare ar asigura viitorul televiziunii publice, care este finanţată din surse comerciale.

Dar guvernul a schimbat tactica după ce secretarul britanic pentru Cultură, Michelle Donelan, a declarat luna trecută că reexaminează cazul pentru privatizare.

Channel 4 a fost creată de guvernul fostului prim-ministru conservator Margaret Thatcher în anii 1980, pentru a oferi o alternativă îndrăzneaţă la BBC şi ITV, cu accent pe publicul deservit insuficient.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.