Compania de curierat DPD România a anunţat marţi că deschide un nou depozit lângă Bucureşti, la Bragadiru, pe o suprafaţă de 3.000 de mp, investiţie de jumătate de milion de euro, şi estimează comenzi online record de Black Friday.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pandemia de COVID-19 a crescut foarte mult comenzile online anul acesta, iar trendul ascendent şi restricţiile impuse de pandemie, anunţă comenzi online record de Black Friday. Firmele de curierat estimează o creştere cu cel puţin 35% faţă de o zi normală şi cu 45% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru a face faţă livrărilor, DPD România deschide un nou depozit lângă Bucureşti, la Bragadiru, pe o suprafaţă de 3.000 de mp, a relocat o parte din depozitele din ţară în spaţii mai mari, angajează peste 300 de oameni în toată ţara şi recomandă livrările la lockere, un serviciu care reduce timpul de livrare la 24 de ore”, a anunţat compania.

În noul depozit din Bragadiru au fost investiţi aproximativ de 500.000 de euro, preponderent în utilaje şi echipamente (cântare, scannere şi conveiere extensibile). Acesta va prelua o treime din fluxul de livrări care trece în prezent prin depozitul din Mogoşoaia şi vizează în special eficientizarea livrărilor şi ridicărilor din zona de sud a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Se urmăreşte evitarea traficului, a distanţelor mari şi livrarea unui număr cât mai mare de colete într-un timp cât mai scurt, spun reprezentanţii companiei.

Investiţia va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă, angajaţi la depozit şi curieri, spun reprezentanţii companiei.

„Am luat în calcul modificarea comportamentului consumatorilor care preferă din ce în ce mai mult cumpărăturile online, având, pe bună dreptate, pretenţii mai mari legate de siguranţa şi rapiditatea livrărilor. De aceea ne-am străduit să deschidem acest nou depozit într-un termen foarte scurt, pentru a fi funcţional cu ocazia perioadelor de vârf ale acestui an, Black Friday şi sărbătorile de Crăciun, când toate estimările ne arată că vom avea volume cu până la 25% mai mari decât anul trecut”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Cele mai mari creşteri de livrări înregistrate anul acesta de firma de curierat DPD România au fost de Paşte, când, din cauza pandemiei şi restricţiilor impuse în starea de urgenţă, Românii au comandat foarte mult online, înregistrându-se creşteri de 58%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna mai 2020, DPD România anunţa o creştere de 36% a cifrei de afaceri. Tot în luna mai, livrările internaţionale înregistrau o creştere de 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania de curierat DPD România face parte din DPDgroup, lider european în livrările rutiere, şi este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.800 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 15 milioane de colete livrate anual.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.