Compania cehă de apărare şi industrială Czechoslovak Group (CSG) a convenit să achiziţioneze o participaţie de 80% la producătorul italian de puşti de vânătoare şi sportive Armi Perazzi, potrivit companiei din Cehia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSG, deţinută de antreprenorul Michal Strnad, a cunoscut o expansiune rapidă datorită, în parte, creşterii puternice a livrărilor de echipamente şi muniţii către Ucraina, precum şi achiziţiilor.

Perazzi, care produce arme pentru trăgători şi vânători de top, are sediul în Botticino, în regiunea de nord a Lombardiei.

Familia fondatoare păstrează restul de 20% din pachetul de acţiuni.

Anul trecut, CSG a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni la o altă firmă italiană, Fiocchi Munizioni, producătorul de muniţie de calibru mic.

În octombrie, CSG a fost convenit să preia unitatea de produse sportive a companiei americane Vista Outdoor, inclusiv afacerea cu muniţii, într-o tranzacţie de 1,91 miliarde de dolari care se va încheia anul viitor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.