Compania braziliană Embraer va produce avioane care îndeplinesc cerinţele NATO, în parteneriat cu compania aerospaţială portugheză OGMA, potrivit ministrului Apărării din Brazilia, Jose Mucio, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Embraer, care deţine 65% din capitalul OGMA, produce mai multe tipuri de avioane, inclusiv un avion uşor de atac numit ”Super Tucano”.

Compania a lansat recent avionul A-29 Super Tucano, cu configuraţie NATO, concentrându-se iniţial pe satisfacerea nevoilor naţiunilor europene.

Dar Mucio a declarat anterior că fabricarea aeronavelor - nu doar Super Tucano, ci şi altele - în Brazilia pentru a le vinde în Europa nu a îndeplinit întotdeauna toate cerinţele NATO.

Mucio a spus că certificarea aeronavei companiei de către NATO ar putea deschide porţi pe piaţa europeană şi pe altele şi că producţia în Portugalia este ”importantă pentru că îndeplineşte deja cerinţele NATO”.

”Vom produce avioane braziliene cu caracteristici NATO”, a spus Mucio, care se afla la sfârşitul săptămânii trecute în Portugalia împreună cu alţi miniştri, în cadrul unei vizite de stat de cinci zile a preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva.

Delegaţia braziliană este programată să viziteze luni sediul OGMA de lângă Lisabona.

Embraer produce, de asemenea, aeronava militară de marfă KC-390 şi urmăreşte să atragă mai multe oferte internaţionale pentru comercializarea acesteia.

În 2019, guvernul portughez a declarat că va cumpăra cinci dintre avioanele de transport militar KC-390 ale Embraer şi un simulator de zbor, pentru 827 de milioane de euro.

Ţări precum Suedia şi Columbia şi-au exprimat recent interesul să-l cumpere.

Două surse familiare cu chestiunea au declarat săptămâna trecută că Austria intenţionează să avanseze în discuţiile cu Embraer pentru achiziţionarea a patru sau cinci avioane militare de marfă KC-390.

Mucio a spus că Embraer a vrut să exporte KC-390 în mai multe ţări europene.

”Preşedintele (Lula) vrea să încurajeze industria braziliană de apărare şi să crească investiţiile în industria de apărare”, a spus Mucio.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.