Bento – Intellectually Curious (2B Intelligent Soft), companie antreprenorială românească fondată în 2004, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a debutat miercuri pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

” Bento – Intellectually Curious (2B Intelligent Soft), companie antreprenorială românească fondată în 2004, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, a debutat miercuri pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier BENTO. Este a şasea companie care se listează la Bursă de la începutul acestui an, precum şi a douăsprezecea companie din sectorul IT care a venit la Bursă din 2019 până în prezent”, anunţă compania.

Listarea BENTO are loc după derularea unui plasament privat hibrid, prin care compania a vândut atât acţiuni noi, cât şi acţiuni existente, pentru 12,5 milioane de lei.

„Listarea la Bursă este un moment de importanţă majoră pentru fiecare companie. Ne bucură de fiecare dată deschiderea antreprenorilor români, care au construit afaceri relevante în sectorul lor de activitate, faţă de bursă şi mecanismele de finanţare prin piaţa de capital. Debutul Bento pe piaţa AeRO consolidează prezenţa sectorului IT la Bursă şi reprezintă de altfel şi o oportunitate de diversificare a portofoliului pentru investitori. Avem deja şase noi companii la Bursă de la începutul acestui an, alături de cele patru emisiuni de obligaţiuni, finanţări care însumează 152,4 milioane de lei”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Bento a derulat în 25 noiembrie 2021 un plasament privat de vânzare de acţiuni, în cadrul căruia au participat 103 de investitori, dintre care 11 investitori calificaţi şi 92 de retail. Valoarea acţiunilor vândute în cadrul plasamentului a fost de 12,5 milioane lei. Compania a vândut un număr de 400.000 acţiuni noi şi 497.633 acţiuni existente la un preţ de 14 lei/acţiune. Suma atrasă de companie aferentă vânzării de acţiuni noi va fi folosită pentru accelerarea dezvoltării de produse proprii şi precum şi a unor noi canale de vânzare în Europa de Est şi Balcani.

„Bento este o companie cu o creştere organică, pe parcursul anilor fiind realizate investiţii constante în dezvoltarea produselor software proprii şi calităţii serviciilor furnizate de echipele noastre. An de an am reuşit să ne extindem şi diversificăm portofoliul de clienţi, precum şi să creştem veniturile într-un ritm consecvent. Obiectivul nostru este să continuăm să creştem, să ne extindem şi mai mult prezenţa la nivel internaţional şi să ne consolidăm produsele proprii cheie, precum Bento Field Service Management sau Bento Mobile Device Management. Prin urmare, suntem încrezători că având alături de noi investitorii şi acţionarii de pe piaţa de capital, vom reuşi să ducem la îndeplinire planurile noastre de dezvoltare”, a declarat Radu Scarlat, preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento – Intellectually Curious.

Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

Compania avea la finalul anului trecut peste 70 de angajaţi şi contractori şi deţinea un portofoliu diversificat de clienţi format din companii multinaţionale din România, SUA şi Elveţia. În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei. Conform informaţiilor publicate în memorandumul de listare, la nivelul anului 2021, compania estimează o cifră de afaceri de 27 milioane de lei şi un profit net de 4,6 milioane de lei. Majoritatea veniturilor obţinute de Bento provin de la companii active în energie, FMCG şi utilităţi, aproximativ 70%, în timp ce restul de 30% reprezintă venituri provenite din partea companiilor ce activează în telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.