Compania americană Coherent Solutions, cu afaceri de peste 76 milioane de dolari, a anunţat luni că deschide un centru de cercetare şi dezvoltare în România şi vrea să angajeze peste 150 de specialişti software, până în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Coherent Solutions, companie specializată în dezvoltarea de produse software şi servicii de consultanţă, cu o cifră de afaceri de peste 76 milioane de dolari, intră pe piaţa din România şi deschide primul birou în Bucureşti. Aflată în plin proces de recrutare, compania şi-a propus ca până la finalul anului să ajungă la o echipă de peste 30 de specialişti IT", a informat compania.

Echipa Coherent Solutions România va fi condusă de Alina Şandru.

“Centrul R&D din România vine după ce la începutul acestui an am mai deschis încă două centre în Lituania, respectiv Ucraina, şi completează perfect planul nostru de expansiune în Europa Centrală şi de Est. Chiar dacă pandemia ne-a forţat să gândim şi să muncim diferit, am ales să nu mai amânăm această deschidere şi să investim în dezvoltarea unei echipe în Bucureşti", spune Igor Epshteyn, preşedinte şi chief executive officer.

La nivel global, Coherent Solutions are o echipă de peste 1.500 de angajaţi, experţi în dezvoltarea de produse şi soluţii personalizate, precum aplicaţii web şi mobile, DevOps şi servicii de date şi tehnologii emergente, cum ar fi blockchain şi IoT - cu peste 1.000 de proiecte finalizate în ultimii 25 de ani.

 “Sectorul IT rămâne în România, chiar şi în contextul pandemiei, unul extrem de competitiv şi atrăgător pentru companiile internaţionale. Iar noi avem planuri mari şi serioase pentru România – vrem să ajungem la o echipă de peste 150 de profesionişti până în 2023 şi să explorăm cât mai mult zona de tehnologii folosite", spune Alina Şandru, general manager Coherent Solutions România.

Recrutarea pentru poziţiile din Bucureşti este în derulare, cei interesaţi pot găsi mai multe detalii accesând pagina de cariere de pe site-ul companiei.

Coherent Solutions este o companie specializată în dezvoltarea de soluţii software şi servicii de consultanţă cu peste 1.500 de angajaţi în şapte locaţii globale. Sediul central este în Minneapolis, Minnesota, iar cele şase centre de dezvoltare se află în Belarus, Bulgaria, Lituania, România şi Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.