Compania Aerostar Bacău a inaugurat centrul autorizat de mentenanţă S -70 BLACK HAWK, la eveniment fiind prezenţi, alături de oficialii locali, ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, şi ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost onorat, astăzi, să particip, împreună cu E.S. doamna Kathleen Kavalec - Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, reprezentantul investitorului stategic- Lockheed Martin, Ştefan Radu Oprea- ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, secretarul de stat- Raed Arafat şi Ana Cătăuţă- deputat băcăuan, la un nou eveniment organizat de compania băcăuană etalon, Aerostar: inaugurarea Centrului Autorizat de Mentenanţă pentru elicopterele de tip BLACK HAWK”, anunţă, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea.

Acesta apreciază că parteneriatul între Aerostar şi compania Sikorsky, parte a grupului internaţional Lockheed Martin, cu sediul în America ”pune judeţul pe harta mondială a acestei industrii de o importanţă strategică incontestabilă”.

Şeful DSU, Raed Arafat, a menţionat în cadrul evenimentului că e nevoie ca cele 7 elicoptere din dotarea IGSU să aibă posibilitatea de a face reviziile aproape.

”Pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă, noi trebuie să avem mentenanţă în care să avem încredere şi care să fie foarte aproape de noi. Astăzi, fiind la Aerostar, această etapă deja s-a realizat (...) Avem un centru de mentenanţă pe care putem să ne bazăm”, a declarat Raed Arafat.

România a cumpărat, cu fonduri externe nerambursabile, şapte aeronave Black Hawk, unul urmând a fi folosit pentru întărirea capacităţii Poliţiei Române de monitorizare şi gestionare a traficului rutier.

Evenimentul oficial pentru intrarea în dotare a primelor patru astfel de aeronave a avut loc, în  24 noiembrie, la sediul IGAv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.