Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA (CNAB), care gestionează şi Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti, intenţionează să lanseze, în a doua jumătate a acestui an, licitaţii pentru operarea activităţilor de retail, alimentaţie publică şi schimb valutar în cadrul aeroportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de CNAB, licitaţiile vor viza 21 de spaţii pentru retail şi 25 de spaţii pentru alimentaţie publică, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.500 de metri pătraţi aferentă profilului retail, respectiv 2.000 de metri pătraţi pentru alimentaţie publică. Spaţiile se află în toate zonele din terminalele de pasageri, respectiv în zone publice şi restricţionate, Plecări şi Sosiri.
 
Licitaţia pentru retail va viza un singur pachet pentru toate categoriile de retail, inclusiv presă-papetărie şi articole de uz zilnic/strictă necesitate, iar alimentaţia publică va cuprinde două pachete ce vor acoperi, fiecare, multiple locaţii.
 
”Licitaţiile vor constitui un proces competitiv, ce va fi demarat la începutul lunii august, iar entităţile interesate vor avea timp să-şi depună ofertele până la jumătatea lunii octombrie. Astfel, CNAB se aşteaptă să desemneze câştigătorii până la sfârşitul lunii noiembrie”, scrie în comunicat.
 
Directorul general al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Sorin Radu Păun, a menţionat că, în timp ce aeroportul a depăşit cu bine pandemia Covid-19, acum este momentul să fie explorate noi oportunităţi pentru retail şi alimentaţie publică în cadrul Aeroportului Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti.
 
”Performanţa din 2023 de până acum ne dă încredere că în curând vom vedea din nou traficul aerian crescând la nivelurile de dinaintea pandemiei şi chiar mai mult, dar trebuie să avem în vedere că pandemia poate să fi modificat anumite comportamente ale pasagerilor şi în acest sens trebuie să fim bine pregătiţi să deservim pasagerul post-pandemie. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de sprijinul partenerilor noştri din domeniul comercial”, a afirmat Păun, citat în comunicat.
 
Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti este principalul aeroport al ţării şi a înregistrat în 2019, ultimul an înainte de pandemie, un trafic de 14,7 milioane de pasageri. În anul 2022, traficul înregistrat a fost de 12,6 milioane pasageri şi este de aşteptat ca în anul 2024 să se înregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.
 
Aeroportul ”Henri Coandă” se află în Otopeni, la o distanţă de 16,5 kilometri de centrul oraşului Bucureşti. Aeroportul deserveşte un total de 118 destinaţii din 34 de ţări, cele mai frecventate dintre acestea fiind Tel Aviv, Istanbul, Viena, Paris, Amsterdam şi Frankfurt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.