Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă, marţi, semnarea celui mai mare contract de investiţii din ultimii 10 ani, respectiv peste 300 de milioane de lei pentru creşterea capacităţii operaţionale a infrastructurii Aeroportului Henri Coandă. Contractul a fost adjudecat de SC PORR CONSTRUCT subsidiara locală a Grupului austriac Porr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marţi, 6 decembrie 2022, CNAB a semnat contractul de «Sistematizare a suprafeţei de mişcare a AIHCB în vederea creşterii capacităţii operaţionale şi asigurării conformării cu prevederile Reg UE. 139/2014 – Etapa I». Investiţia vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor: November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum şi la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent şi extindere până la calea de rulare Delta”, a transmis, marţi, CNAB, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că lucrările vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare.  

”Lucrările se înscriu în strategia de conformare la specificaţiile de certificare aplicabile pentru condiţiile de operare la AIHCB, prevăzute în Regulamentul Uniunii Europene nr. 139/2014 al Comisiei Europene privind stabilirea cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri”, a mai predcizat compania.  

Contractul, în valoare de 307.967.842,92 lei, fără TVA, a fost adjudecat de SC PORR CONSTRUCT şi prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18.227.000 lei şi lucrări propriu-zise de execuţie în valoare de 289.740.842,92 lei. 

Lucrările de execuţie se vor finaliza în 24 de luni şi vor avea, potrivit companiei, o garanţie-record de 109 luni. 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a iniţiat deja demersurile pentru realizarea Etapei a II-a a modernizării şi creşterii capacităţii operaţionale a infrastructurii la Aeroportul Henri Coandă, care vizează în continuare ample lucrări la căile de rulare Alpha, Bravo, Golf, precum şi modernizarea şi extinderea  Platformei nr. 1 şi  Platformei nr. 2 spre sud. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.