Compania aeriană britanică easyJet se aşteaptă ca profitul pe întregul an să depăşească previziunile pieţei, fiind încurajată de rezervările de vară şi de cererea puternică de Paşte, în ciuda grevelor franceze, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile aeriene din Europa au raportat rezervări mari pentru perioada verii, în ciuda inflaţiei ridicate şi a perspectivelor macroeconomice incerte.

”Vedem un impuls puternic al rezervărilor pentru vară, deoarece clienţii acordă prioritate cheltuielilor pentru călătorii şi aleg companii aeriene cum este easyJet, care oferă cea mai bună valoare şi combinaţie de destinaţii”, a declarat CEO-ul Johan Lundgren.

Aşteptările pieţei pentru profitul pe întregul an al easyJet sunt de aproximativ 260 de milioane de lire sterline (322,30 milioane de dolari), a spus compania.

Capacitatea de pasageri a companiei aeriene a crescut cu 40% în primele trei luni ale anului 2023, se arată în comunicat, iar 99,8% din zborurile de Paşte au avut loc, în ciuda grevelor controlorilor de trafic aerian francezi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.