Comisia Europeană a declarat miercuri că oferta de 61 de miliarde de dolari făcută de producătorul american de cipuri Broadcom pentru preluarea companiei de servicii de cloud computing VMware ar putea restricţiona concurenţa pe piaţă pentru anumite componente hardware, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a declarat că a informat Broadcom cu privire la obiecţia sa conform căreia acordul ar putea restrânge concurenţa pe pieţele globale pentru furnizarea de aşa-numitele adaptoare gazdă pentru canal de fibră (FC HBA) şi adaptoare de stocare, prin limitarea accesului hardware-ului concurenţilor la software-ul VMware.

Broadcom a spus că rămâne încrezător că autorităţile de reglementare vor concluziona în cele din urmă că preluarea nu prezintă probleme de concurenţă şi a spus că se aşteaptă să încheie acordul ”în anul fiscal 2023”.

Obiecţiile UE urmează unei investigaţii asupra acordului, deschisă în decembrie anul trecut, din cauza temerilor că preluarea ar oferi Broadcom posibilitatea de a restrânge concurenţa pe piaţă pentru anumite componente hardware care interoperează cu software-ul VMware.

Surse au declarat pentru Reuters, în februarie, Broadcom urmează să primească un avertisment antitrust al UE cu privire la posibilele efecte anticoncurenţiale ale ofertei sale de preluare a VMware. Broadcom are posibilitatea de a răspunde la obiecţiile Comisiei şi de a solicita o audiere orală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.