Autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au deschis marţi o investigaţie asupra ofertei de 69 de miliarde de dolari a Microsoft pentru preluarea Activision Blizzard, producătorul jocului video ”Call of Duty”, avertizând că acordul ar putea afecta concurenţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de software din SUA, care a anunţat acordul în ianuarie, pariază că jocul Activision o va ajuta să concureze mai bine cu liderii Tencent şi Sony, acesta din urmă fiind un critic al acordului.

”Investigaţia preliminară a Comisiei arată că tranzacţia poate reduce semnificativ concurenţa pe pieţele de distribuţie a jocurilor video pentru consolă şi PC, inclusiv pentru serviciile de abonament pentru mai multe jocuri şi/sau servicii de streaming de jocuri în cloud, precum şi pentru sistemele de operare pentru PC”, a spus Comisia Europeană într-un comunicat.

” Comisia este îngrijorată mai ales de faptul că, prin achiziţionarea Activision Blizzard, Microsoft poate bloca accesul la jocurile video pentru consolă şi PC ale Activision Blizzard, în special la jocurile de mare profil şi de mare succes (aşa-numitele jocuri ”AAA”) precum „Call”. of Duty'”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.