Atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate şi mai răspândite, arată un raport al Comisiei Europene privind situaţia ameninţărilor, care precizează că va adopta până la sfârşitul anului o nouă Strategie de securitate cibernetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 20 octombrie, Agenţia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA) a publicat raportul său anual care rezumă principalele ameninţări cibernetice pe care le-a identificat între 2019 şi 2020. Conform raportului, atacurile sunt în continuă creştere, devenind din ce în ce mai sofisticate, mai precis direcţionate, mai răspândite şi adesea nedepistate, iar în majoritatea cazurilor, motivaţia este de natură financiară”, arată CE.

De asemenea, se înregistrează o creştere a phishingului, a mesajelor de tip spam şi a atacurilor cu ţintă precisă pe platformele de comunicare socială. Pe parcursul pandemiei de coronavirus, a fost pusă la încercare securitatea cibernetică a serviciilor de sănătate, în timp ce adoptarea unor noi regimuri de muncă şi de învăţământ la distanţă, de comunicare interpersonală şi de teleconferinţă au modificat, de asemenea, spaţiul cibernetic.

UE anunţă că ia măsuri ferme de consolidare a capacităţilor în materie de securitate cibernetică: va actualiza legislaţia în domeniul securităţii cibernetice, va adopta o nouă Strategie de securitate cibernetică până la sfârşitul anului 2020 şi investeşte în cercetarea şi consolidarea capacităţilor în materie de securitate cibernetică precum şi în sensibilizarea publicului cu privire la noile ameninţări şi tendinţe cibernetice, de exemplu prin campania anuală intitulată Luna securităţii cibernetice.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.