Comisia Europeană ar putea cere Apple taxe retroactive de peste 1 miliard de euro, în urma unei investigaţii de doi ani, au declarat surse apropiate situaţiei, potrivit cărora instituţia europeană va respinge acordul companiei cu guvernul din Dublin, Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Executivul Uniunii Europene îşi va anunţa decizia marţi, au spus sursele.

Comisia Europeană a acuzat Irlanda în 2014 că încalcă legislaţia fiscală internaţională pentru că permite Apple să protejeze în ţară profituri de zeci de miliarde de dolari în schimbul păstrării locurilor de muncă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Apple şi Irlanda au respins acuzaţiile şi au avertizat că vor contesta orice decizie împotriva lor.

Comisia va recomanda un nivel al amenzii, dar calculul exact va reveni autorităţilor irlandeze.

Un nivel de peste 1 miliard de euro al taxelor retroactive ar fi cu mult peste cele de 30 de milioane de euro solicitate de Olanda companiei Starbucks şi de Luxemburg producătorului auto Fiat Chrysler.

Ambele companii au contestat deciziile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.