Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România a fost aprobat, joi, iar premierul interimar, Florin Cîţu, a anunţat că, în acest moment, implementarea programului depinde de România. ”Ar trebui în decembrie să avem primii bani”, a declarat Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost prezentat astăzi în plenul ECOFIN, şedinţă la care am participat alături de premierul Florin Cîţu. Astfel, ultimul pas pentru ca România să solicite avansul de 3,7 miliarde de euro din Planul Naţional şi Redresare şi Rezilienţă a fost făcut astăzi, la întâlnirea Consiliului ECOFIN, al miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Potrivit acestuia, PNRR este un program prin care România a obţinut 29,2 miliarde de lei şi care propune investiţii şi reforme profunde.

”Este un program amplu, care include 107 investiţii din toate cele 15 domenii de politici publice, cea mai mare alocare fiind la transporturi. În decembrie vor ajunge primii bani din PNRR”, a mai transmis ministrul finanţelor.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Premierul Florin Cîţu a participat, joi, în format online, la întâlnirea Consiliului ECOFIN, în cadrul căreia a fost aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

”Întâlnire ECOFIN mai scurtă decât de obicei. Partea bună este că nu au fost întrebări şi nici observaţii la PNRR-ul României. Am avut o intervenţie foarte scurtă.  Tot ceea ce ţinea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noştri. Urmează implementarea PNRR şi ar trebui în decembrie să avem primii bani din PNRR”, a declarat Florin Cîţu, la finalul întâlnirii. 

Premierul interimar a precizat că mai sunt acte normative care trebuie adoptate pentru implementarea PNRR, dar acest lcuru se va face, fie prin HG adoptat de către actualul Guvern interimar, fie prin proiect de lege în Parlament. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 30 septembrie, decretul pentru promulgarea legii privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă necesar României. 

Comisia Europeană a adoptat, în 27 septembrie, o evaluare pozitivă a Planului de Redresare şi Rezilienţă al României, prin care se acordă României granturi în valoare de 14,2 miliarde EUR şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde EUR în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.