Comisia Europeană a aprobatmarţi o schemă pentru România, în valoare de un milion de euro, destinată companiilor aeriene care îşi reiau sau încep zborurile către şi de pe aeroportul Oradea, arată un comunicat de presă al instituţiei. Aeroportul Oradea joacă un rol important în ceea ce priveşte conectivitatea regională şi internaţională a ţării, mai arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat oferă ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul Oradea.
 
„Ajutorul va fi alocat în urma unei evaluări a numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri generaţi, în primul an de la primirea ajutorului. Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni şi de a sprijini redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema destinată României este în conformitate cu termenii prevăzuţi în cadrul temporar”, potrivit unui comunicat de presă al CE remis marţi News.ro.
 
În special, ajutorul nu va depăşi suma de 800.000 de euro pentru o companie şi se va acorda înainte de 31 decembrie 2020.
 
Comisia Europeană a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu cerinţele prevăzute în cadrul temporar.
 
Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, a conchis sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.