Uniunea Europeană se va asigura că vaccinurile pentru Covid-19 ale AstraZeneca vor rămâne în blocul comunitar până când compania îşi va respecta din nou angajamentele referitoare la livrări, a declarat vineri comisarul pentru piaţă internă, Thierry Breton, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE a înăsprit, miercuri, supraveghererea exporturilor de vaccinuri împotriva noului coronavirus, extinzându-şi prerogativele de a bloca transporturile către ţări cu rate ridicate de imunizare, cum este Marea Britanie, sau care nu livrează şi altora din dozele pe care le produc.

"Desigur, AstraZeneca a fost o problemă ... Am avut o problemă cu această companie", a spus Breton, adăugând că toţi ceilalţi furnizori se descurcă bine.

"Avem instrumentele şi ne vom asigura că totul rămâne în Europa până când compania va reveni la angajamentele sale", a spus Breton în timpul unei vizite la fabrica din Barcelona a companiei farmaceutice Reig Jofre, care îmbutelia vaccinul pentru coronavirus al Johnson & Johnson, de la mijlocul lunii iunie.

Europa ar trebui să fie liderul mondial în producerea vaccinurilor împotriva coronavirusului până la sfârşitul anului, 52 de fabrici participând la acest proces pe întregul continent, a spus Breton.

Comisarul a mai arătat că Europa ar fi trebuit să vaccineze suficient de mulţi oameni vara, posibil la mijlocul lunii iulie, pentru a atinge un nivel de ”imunitate de turmă”.

Până la sfârşitul anului, Europa ar trebui să aibă capacitatea de a produce între două şi trei miliarde de doze, a adăugat el.

Producţia de la fabrica Reig Jofre Barcelona, ​​care se va ocupa de ultima etapă de finalizare şi finisare a procesului de fabricaţie, ar putea depăşi 100 de milioane de doze pe zi, a declarat ministrul spaniol al industriei Reyes Maroto, în aceeaşi conferinţă de presă.

Sosirea vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson este un impuls binevenit pentru campania de vaccinar din Europa, al cărei ritm încă lasă de dorit.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.