Coletaria.ro, firmă specializată în transportul şi livrarea coletelor pentru magazinele online, parte a grupului Packeta din Cehia, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, extinde reţeaua de puncte pick-up din România la 135 de unităţi şi estimează triplarea numărului acestora în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extinderea reţelei are loc pe fondul creşterii rapide a cererii de soluţii alternative de livrare. Coletaria.ro are preţuri începând de la 6 lei/colet, iar clienţii finali au posibilitatea de a ridica produsele comandate online de la punctele de ridicare a comenzilor aflate în unităţi comerciale, beneficiind totodată de suport în punctul pick-up pentru eliberarea coletului şi plată.

Pe lângă această soluţie alternativă de livrare în puncte pick-up, Coletaria.ro, fiind o platformă logistică, oferă magazinelor online şi soluţia clasică de livrare a coletelor la domiciliu.

”Am observat un interes mai mare din partea magazinelor online şi din partea clienţilor finali pentru soluţii alternative de livrare, în măsura în care piaţa de eCommerce românească înregistrează creşteri semnificative, concomitent cu întârzieri la livrarea comenzilor. Coletaria.ro propune o abordare diferită şi anume punctele pick-up, de unde clienţii pot ridica şi plăti produsele comandate online, fiind amplasate în unităţi comerciale frecventate de către aceştia, magazine mai mari, mai mici, de proximitate”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletaria.ro.

Punctele de ridicare a comenzilor prezintă unele beneficii precum garanţia celui mai mic preţ de transport, în timp ce calitatea serviciilor este menţinută la cel mai înalt nivel, potrivit companiei.

”Clientul selectează Coletaria.ro şi punctul pick-up cel mai apropiat de zona sa din pagina de curieri a site-ului unde plasează comanda. Produsul ajunge la punctul de ridicare între 24 de ore şi, cel mult, 48 de ore. Clientul este informat permanent prin e-mail cu privire la statusul coletului său aflat în tranzit. Când coletul a ajuns la punctul de ridicare, clientul primeşte pe e-mail şi SMS o parolă unică ce va fi folosită pentru ridicarea acestuia. Datorită utilizării parolei, nu este necesară nicio altă formă de identificare, iar procesul de ridicare efectivă a produsului durează aproximativ 1 minut”, se arată în comunicat.

Procesele de livrare de produse şi de ridicare sunt aceleaşi şi pentru comenzile internaţionale. Printr-o integrare cu Coletaria.ro, magazinele online pot livra colete în toate cele 28 de ţări din Uniunea Europeană, plus Ucraina şi Federaţia Rusă, iar clienţii pot alege fie să ridice produsele din oricare dintre cele 3.837 de puncte de pick-up din Europa Centrală şi de Est, fie pot opta pentru livrarea la domiciliu, Coletaria.ro având parteneriate cu peste 100 de transportatori internaţionali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.