Coface, cu operaţiuni în 100 de ţări, a anunţat marţi deschiderea primei sucursale din Noua Zeelandă, după aprobarea emisă de Banca de Rezerve a Noii Zeelande în 1 aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Coface, asigurător de top la nivel global, anunţă deschiderea primei sucursale din Noua Zeelandă, după aprobarea emisă de Banca de Rezerve a Noii Zeelande în 1 aprilie. Extinderea operaţiunilor într-o ţară nouă consolidează amprenta internaţională a Grupului Coface. Cu 75 de ani de experienţă, Coface este unul dintre liderii în asigurările de credit comercial cu cea mai extinsă reţea internaţională”, arată compania.

Compania are operaţiuni în 100 de ţări şi sprijină aproximativ 50.000 de clienţi din aproape 200 de ţări în luarea deciziilor de afaceri informate.

În calitate de asigurător de credit comercial, Coface oferă suport companiilor şi le protejează de riscurile financiare generate de neîndeplinirea obligaţiilor financiare ale partenerilor, intrarea în insolvenţă sau chiar falimentul acestora. Coface oferă, de asemenea, servicii de informaţii de afaceri bazate pe o reţea globală de date care include 130 de milioane de companii, pentru a-şi ajuta clienţii să ia decizii de afaceri mai bune.

Potrivit Băncii Mondiale, valoarea exporturilor din Noua Zeelandă a atins 50.543 milioane dolari în 2020, făcând-o o piaţă dinamică pe segmentele de asigurare de credit comercial şi servicii de informaţii de afaceri. Până la deschiderea acestei sucursale, Coface a emis poliţe pentru clienţii din Noua Zeelandă prin sucursala din Australia vreme de mai bine de 20 de ani. Cu noua licenţă, compania va putea colabora cu brokerii locali şi va contribui la protejarea relaţiilor de afaceri ale companiilor care îşi desfăşoară activitatea atât în Noua Zeelandă, cât şi la nivel internaţional.

„40 la sută dintre activele unei companii tipice se regăsesc în registrul său de plăţi scadente şi formează de obicei cel mai mare risc neasigurat. În timp ce asigurarea de credit comercial este ceva obişnuit în Europa, companiile din Noua Zeelandă nu ştiu întotdeauna că riscul de credit este asigurabil şi că poate fi securizat”, a declarat Chris Little, country manager Coface pentru Australia şi Noua Zeelandă.

Dimensiunea pieţei de asigurări de credit comercial a fost evaluată la 9,39 miliarde dolari în 2019 şi se estimează că va ajunge la 18,14 miliarde dolari până în 2027, crescând la un CAGR de 8,6% din 2020 până în 2027.

„Există o cerere crescută de cotaţii în acest an, deoarece companiile caută să ia decizii informate cu privire la asumarea acestor riscuri sau la utilizarea asigurării de credit ca instrument de management, şi pentru a creşte în siguranţă.”  adaugat Chris Little.

În 2022, Coface observă o creştere bruscă anticipată a creanţelor, pe măsură ce insolvenţele se materializează după stoparea stimulentelor guvernamentale şi pe fondul creşterii tensiunilor economice şi geo-politice.

„Ne angajăm să oferim clienţilor noştri servicii de top în asigurarea de credit comercial. Pentru a atinge acest obiectiv, este esenţial să fim cât mai aproape de clienţii noştri. Deschiderea acestei sucursale ne oferă posibilitatea de a furniza servicii direct companiilor din Noua Zeelandă. Vom lucra, de asemenea, îndeaproape cu brokerii pentru a deservi firmele din această ţară şi pentru de a le ajuta să se dezvolte atât pe plan domestic, cât şi extern,” a declarat Xavier Durand, CEO al Grupului Coface.

Coface este unul dintre liderii în domeniul asigurărilor de credit şi de servicii complementare precum Factoring, Colectare de creanţe, Asigurări Single Risk, Bonding şi Informaţii de afaceri.

În 2021, Coface a avut aproximativ 4.538 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de 1,57 miliarde de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.