Hackerii au pătruns în sistemele Electronic Arts şi au furat codurile sursă ale mai multor produse, inclusiv al jocului FIFA 21 şi al motorului grafic Frostbite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Electronic Arts a recunoscut că a căzut victimă hackerilor, după ce aceştia au anunţat pe un forum că au intrat în posesia unei mari cantităţi de date, care includ codul sursă al mai multor produse digitale din proprietate publisherului american.

Hakerii au scris că au intrat în reţeaua Electronic Arts şi au capacitate completă de a exploata orice serviciu EA şi de a accesa orice este disponibil în cadrul reţelei interne a companiei. Hakerii au postat şi capturi de ecran care să dovedească accesul în reţeaua EA.

Aceiaşi hackeri au pretins că au intrat în posesia a nu mai puţin de 780GB de date, proprietate a Electronic Arts. Codul sursă al motorului grafic Frostbite (folosit de mai multe jocuri ale companiei, inclusiv Battlefield) şi al jocului FIFA 21 se află printre produsele accesate şi copiate de hackeri.

Electronic Arts, care nu a anunţat anterior vreun incident de securitate, a trebuit să recunoască faptul că hackerii au pătruns în reţeaua internă şi au copiat, într-adevăr, produsele despre care au scris pe forum.

Compania americană spune, însă, că nu crede că datele personale ale utilizatorilor au fost accesate, nedescoperind dovezi în acest sens.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.