Coca-Cola va desfiinţa 2.200 de locuri de muncă la nivel global, dintre care 1.200 în Statele Unite, în condiţiile în care pandemia de Covid-19 obligă cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume să accelereze un program de restructurare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat în luna august că oferă pachete de plecări voluntare unor 4.000 de angajaţi din Statele Unite, Canada şi Porto Rico, pentru a-şi reduce forţa de muncă în contextul impactului crizei sănătăţii asupra vânzărilor sale.

Joi, Coca-Cola a anunţat că nu va dezvălui numărul angajaţilor care au acceptat pachetul. De asemenea, compania nu va oferi detalii referitoare la ritmul concedierilor.

Noile măsuri de reducere a numărului de angajaţi survin în timp ce milioane de americani primesc ajutoare de şomaj, pe fondul unui al doilea val de infecţii cu noul coronavirus care afectează activităţile companiilor.

”Pandemia nu este cauza acestor schimbări, dar a fost un catalizator pentru accelerarea măsurilor”, a anunţat Coca-Cola într-un comunicat.

La sfârşitul anului trecut, Coca-Cola avea 86.200 de angajaţi, dintre care 10.400 în Statele Unite.

Aproximativ 500 de locuri de muncă vor fi desfiinţate la Atlanta, unde se află sediul central al Coca-Cola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.