Directorul general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Horaţiu Simion, şi şeful Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Orşova, Ion Cunicel, au fost demişi luni, după accidentul produs sâmbătă în localitatea Coronini, judeţul Caraş-Severin, decizia fiind luată de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat luni CNAIR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan Cuc a cerut duminică un raport legat de problemele infrastructurii rutiere care ar fi putut contribui la agravarea accident petrecut sâmbătă pe Drumul Naţional 57 (DN57), între Orşova şi Moldova Nouă, în dreptul locatităţii Coronin.

”În urma analizării documentelor primite în această dimineaţă, ministrul Transporturilor a cerut Directorului General CNAIR, Ştefan Ioniţă, să ia urgent măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de gestionarea deficitară a zonei aflate în administrarea DRDP Timişoara”, se arată în comunicat.

DRDP Timişoara şi secţia de Drumuri Orşova sunt vinovate cel puţin de indolenţa şi proastă gestionare a teritoriului aflat în administrare, potrivit ministrului.

”Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapeţi pe stoc, dar că nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timişoara ar fi trebuit să ştie acest lucru şi să dea dispoziţie ca aceşti parapeţi să fie înlocuiţi", a declarat Răzvan Cuc, în cadrul comunicatului.

Din raportul prezentat a reieşit inclusiv că, în acea zonă, parapetul greu era deteriorat de cel puţin doi ani. De asemenea, ministrul a solicitat CNAIR, încă de duminică, un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar.

”Directorii Regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, se arată în comunicat.

Maşina în care se aflau patru persoane şi şoferul acesteia, care s-a salvat, a fost scoasă din apele Dunării duminică după-amiază. Scafandrii au constatat că în maşină nu se afla nicio persoană. Cei şase scafandri care le-au căutat, duminică, pe cele patru persoane aflate în maşina căzută cu o zi în urmă în Dunăre au anunţat că se retrag, însă căutările vor continua cu ambarcaţiuni.

Şoferul, care se află la Spitalul din Moldova Nouă, le-a spus poliţiştilor că în maşină se afla o familie: soţul avea 48 de ani, şoţia avea 40 de ani, fiul cel mare al celor doi ar avea 22 de ani, iar copilul cel mic, trei ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.