Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, vineri, că firma italiană Itinera a semnat contractul pentru construcţia pasajului Olteniţa, aflat la intersecţia Centurii Capitalei cu Şoseaua Olteniţei (DN4), contract evaluat la 169,5 milioane lei (36 milioane euro), fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CNAIR a anunţat că a semnat contractul de Proiectare şi execuţie "Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) şi A1 (km 55+520), Lot 1 - Amenajare nod rutier Centura Bucureşti – DN4 (Olteniţa), km 29+500 – km 33+190". 

Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de Itinera SPA, iar valoarea de semnare a contractului este de 169,5 milioane lei, fără TVA. Durata contractului este de 150 luni începand de la data atribuirii contractului, din care 6 luni proiectarea, 24 luni execuţia şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor - garanţie conform duratei ofertate.

”Amenajarea nodului este denivelată şi presupune construcţia unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 şi se termina la km 33+190 pe centura existent şi include şi sensul gratoriu de la km 35+450”, se arată în comunicat.

Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe directia Bucureşti) şi aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcţia Olteniţa).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.