Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) are doar opţiunea rezilierii contractului cu constructorul tronsonului de autostradă Suplacu de Barcău - Borş şi scoaterea lucrărilor la licitaţie, după ce compania spaniolă a cerut rezilierea contractului, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările la tronsonul lung de 64 kilometri sunt în întârziere, firma spaniolă Corsan, care a câştigat contractul în vara anului trecut, nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale, nici măcar după ce a fost penalizată cu 75 milioane de lei de către CNAIR.

”Firma constructoare, demonstrând că este în incapacitate financiară şi organizatorică, a transmis o Notificare  prin care solicită rezilierea contractului”, se arată în comunicat.

Probabilitatea ca CNAIR să preia această lucrare în regie proprie, o soluţie care ar putea grăbi finalizarea lucrărilor, sunt minime, potrivit specialiştilor consultaţi de News.ro, iar CNAIR ia în calcul doar o nouă licitaţie.

”Având în vedere situaţia existentă, pentru ca acest proiect să poată fi finalizat, singura opţiune pe care o poate lua compania este aceea de a rezilia actualul contract şi de a relicita proiectul”, se arată în comunicat. 

Directorul CNAIR, Cătălin Homor, a declarat în luna iulie, într-un interviu acordat News.ro, că tronsonul Suplacu de Barcău - Borş are şanse serioase de a fi terminat în următorul an şi jumătate.

Pe acest sector, unde a lucrat firma americană Bechtel, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%. 

În luna septembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, nemulţumit de mobilizarea constructorului, a declarat că nu exclude varianta rezilierii contractului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.