CNAIR anunţă, marţi, că peste 500 de persoane au cerut, de la începutul anului, corectarea datelor furnizate în momentul achiziţionării rovinietei. Cel mai des au fost inversate, din greşeală, cifrele din interiorul numărului de înmatriculare. CNAIR avertizează că eventualele contravenţii, primite ca urmare a lipsei unei roviniete valabile, pot fi anulate doar de instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CNAIR adresează utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenţie datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuţie, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicaţii destinate telefoanelor mobile)”, a transmis, marţi, compania, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că această atenţionare vine în urma înregistrării la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecţie a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese-verbale de constatare a contravenţiei. 

”Astfel, chiar şi în condiţiile în care corecţiile solicitate se pot realiza, procesele-verbale de constatare a contravenţiei încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanţă de judecată şi doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenţionale împotriva acestora”, a mai transmis compania.  

Potrivit instituţiei, cele mai des întâlnite erori au fost inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: 89 în loc de 98) sau un caracter greşit din combinaţia de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: AFA în loc de APA).  

”Prin urmare, o atenţie sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi, implicit, la o degrevare a instanţelor de judecată”, a mai precizat CNAIR.  

  

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.