Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că a fost semnat contractul pentru pasajul de pe centura oraşului Arad cu firma Implenia Baugesellschaft, valoarea contractului fiind de 25,67 milioane lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7 km 540+248) peste CF Arad – Bucureşti” are o durată de execuţie de 12 luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 de luni.

”Proiectul va avea o lungime de 722 m, din care lungimea pasajului va fi de 322 m, iar a rampelor de 400 m. Lăţimea pasajului va fi de 13,6 de metri şi va cuprinde două piste de biciclişti”, se arată în comunicat.

Anterior, acest obiectiv a fost contractat cu asocierea Confort Timişoara şi VEL Service Bucureşti, contractul fiind reziliat pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale, începând cu data de 28 noiembrie 2014, potrivit CNAIR, care a precizat că, la data rezilierii contractului, lucrările erau realizate în proporţie de 21%.

”Lucrările rămase de executat până la finalizarea obiectivului constau în: devieri şi protejări ale reţelelor electrice, de apă, telecomunicaţii, iluminat pasaj; lucrări pasaj constând în continuarea unor lucrări la pilele pasajului, tablier, grinzi, benzi pentru biciclişti, rampe”, se arată în comunicat.

Finalizarea proiectului este importantă pentru decongestionarea traficului pe Drumul Naţional 7 (DN7), principalul drum care leagă Bucureşti de Nădlac.

”În acest moment, circulaţia peste calea ferată Arad - Bucureşti impune circa 74 de închideri ale barierei de tip SAT, cu o durata medie de închidere a barierelor de 170 de minute în 24 de ore, fapt ce conduce la înregistrarea zilnică a unor importante pierderi în exploatare, din cauza staţionării autovehiculelor la barieră”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.